Čokoládový cheesecake
10
porcií
95
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
BeBe keksy tmavé
85
g
maslo
750
g
mäkký tvaroh
150
g
syr Mascarpone
290
g
cukor
1
štipka
soľ
4
ks
vajce
1
téglik
kyslá smotana
230
g
horká čokoláda
Čokoládová poleva
100
g
horká čokoláda
50
ml
smotana na šľahanie
postup
1.
Sušienky rozdrvíme pomocou mixéra a zmiešame ich s mäkkým maslom. Sušienkovú zmes natlačíme do okrúhlej formy nielen na dno ale aj po bokoch. Korpus vložíme do rúry a pri teplote 180°C pečieme približne 10 minút.
2.
Tvaroh zmiešame so syrom, cukrom a soľou. Primiešame vajíčka, kyslú smotanu a nakoniec rozpustenú čokoládu. Vymiešame hladkú čokoládovú zmes, ktorú vylejeme na predpečený korpus. Koláč vložíme do rúry a pečieme ďalšiu hodinu. Počas pečenia rúru neotvárame, mohol by popraskať.
3.
Upečený cheesecake necháme vychladnúť a potom ho vložíme aspoň na noc do chladničky.
4.
Smotanu ohrejeme do bodu varu, odstavíme ju a primiešame rozlámanú čokoládu. Polevu premiešame a vložíme na chvíľu do chladničky. Potom s ňou polejeme celý povrch cheesecaku.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.