Francúzsky koláč s hruškami
8
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
hruška
5
PL
med
200
g
maslo
30
ks
vajce
200
g
med
200
g
hladká múka
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
postup
1.
Rúru vyhrejeme na 180°C a okrúhlu formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie alebo vymastíme maslom a vysypeme múkou.
2.
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, a zalejeme horúcou vodou. Do menšieho hrnca dáme 5 lyžíc medu a privedieme ich k varu, necháme ho chvíľu variť, aby skaramelizoval. Nalejeme ho do formy a naň uložíme na väčšie kúsky nakrájané hrušky.
3.
Maslo vymiešame do peny. Vajíčka vyšľaháme s medom, do ktorého vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Primiešame maslo a týmto cestom zakryjeme hrušky. Takto pripravený koláč pečieme cca 50 minút vo vyhriatej rúre.
4.
Upečený koláč ihneď preklopíme na tanier a podávame ho teplý so šľahačkou alebo kyslou smotanou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.