Babičkin tvarohový koláč
12
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
140
g
hladká múka
140
g
maslo
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
ks
žĺtok
1
KL
voda
1
KL
ocot
1
štipka
soľ
Plnka
500
g
plnotučný tvaroh
2
ks
žĺtok
3
ks
bielok
100
g
trstinový cukor
1
hrnček
hrozienka
1
ks
vanilkový lusk
postup
1.
Všetky ingrediencie na cesto spracujeme robotom alebo ručne. Hotové cesto zabalíme do fólie a vložíme na 15 minút do chladničky. Rúru vyhrejeme na 165°C a okrúhlu formu vystelieme papierom na pečenie.
2.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a v druhej miske zmiešame tvaroh, žĺtky, trstinový cukor, hrozienka a dužinu z vanilkového lusku. Do tvarohovej hmoty opatrne primiešame sneh.
3.
Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a obe rozvaľkáme na pomúčenej doske na kruh o cca 5 cm väčší ako je samotná forma. Cestom vyložíme nielen dno ale aj okraje formy. Poprepichujeme ho vidličkou, naplníme tvarohovou plnkou, prikryjeme druhým plátom cesta. Toto cesto tiež poprepichujeme, poprípade urobíme doň zárezy.
4.
Hotový koláč vložíme do rúry a pečieme cca 40 minút do zlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.