Celozrnný chlieb
6
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
3
hrnčeky
teplá voda
1
PL
sušené droždie
1
PL
cukor
1
PL
rastlinný olej
1
PL
ocot
3
hrnčeky
špaldová hladká múka
3
hrnčeky
celozrnná múka
1
KL
soľ
2
PL
sezamové semienka
postup
1.
Vo veľkej mise zmiešame teplú avšak nie horúcu vodu s droždím a cukrom. Počkáme pár minút, kým droždie nezačne vytvárať bublinky a potom pridáme aj ocot a olej.
2.
Postupne pridáme po troške obe múky a cesto vždy premiešame. Dochutíme ho soľou a opäť premiešame. Cesto by malo byť riedke, kašovité a lepivé.
3.
Prikryjeme ho utierkou a necháme na teplom mieste cca hodinu kysnúť. Rúru si medzitým dáme vyhriať na 185°C.
4.
Cesto pomocou stierky presunieme do dvoch vymastených a múkou vysypaných foriem. Na povrchu ho môžeme trošku rozrezať, posypať semienkami a dať piecť na cca 50 minút.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.