FOTORECEPT: Krúpové rizoto s tekvicovým pyré na víne
3
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
krúpy
1
kg
Hokaido tekvica
800
ml
zeleninový vývar
100
ml
biele víno
1
PL
maslo
4
strúčiky
cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
postup
1.
Tekvicu umyjeme, jadro vydlabeme a aj so šupkou nakrájame na kocky.
2.
Na pekáč dáme kúsky tekvice, 4 strúčiky cesnaku (so šupkou), pokropíme olejom, osolíme a okoreníme a dôkladne premiešame. Dáme do rozohriatej rúry na 180 stupňoch na 15 minút.
3.
Potom zbavíme cesnak šupiek a spolu s tekvicou rozmixujeme na pyré.
4.
V hrnci rozpáľte olej a vsypte opláchnuté a odkvapkané krúpy. Restujte asi 2 minúty.
5.
Potom prilejte 100ml vína a nechajte takmer celé odpariť.
6.
Potom pomaly prilievajte zeleninový vývar (tak, aby bol aspoň 1cm nad krúpami). Priebežne premiešajte, aby sa krúpy nepripálili. Varte cca 15 minút.
7.
Asi 5 minút pred koncom primiešajte k ryži pyré.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.