Zemiakové halušky s bryndzou
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
300
g
hladká múka
podľa chuti
soľ
1/4
kg
bryndza
100
g
údená slanina
postup
1.
Očistené zemiaky postrúhame, pridáme soľ a múku a zamiešame. Cesto sa má oddeľovať od misky.
2.
Cesto dáme na lopárik a nožom hádžeme do vriacej vody halušky. Keď vyjdú na povrch, dierkovanou naberačkou ich vyberieme.
3.
Pomastíme ich masťou z rozškvarenej slaniny, posypeme bryndzou a zamiešame. Povrchu ich posypeme škvarkami.
4.
Tak isto pripravujeme aj halušky s tvarohom (300 g) alebo s kyslou smotanou (2 dl). Môžeme ich pomastiť rozpraženou údenou slaninou alebo maslom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.