Zapekaný karfiol
stredná
náročnosť
ingrediencie
3/4
kg
karfiol
200
g
údené mäso
3
g
vajce
1/4
liter
mlieko
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
40
g
masť
trochu
voda
trochu
strúhanka
postup
1.
Očistený a umytý karfiol dáme variť do vriacej vody. Uvarený necháme stiecť.
2.
Pekáč vymastíme a posypeme strúhankou. Doň uložíme karfiol rozobratý na malé ružičky, posypeme posekaným uvareným údeným mäsom, okoreníme a zalejeme osoleným mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajcia.
3.
Vrch posypeme strúhankou a dáme zapiecť. Podávame so zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.