Čokoládovo-hruškový koláč
6
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
vajce
1
hrnček
práškový cukor
100
ml
mlieko
2
hrnčeky
polohrubá múka
1/2
hrnček
olej
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
8
ks
hrušky
2
PL
kakao
2
PL
rum
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny. Postupne pridávame olej, mlieko, múk zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec do cesta vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a rum.
2.
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na väčšie kúsky. Do vymastenej a múkou vysypanej formy vylejeme polovicu cesta, naň rozložíme hrušky a zalejeme ich zvyšným cestom.
3.
Koláč vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180°C približne 45 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť a posypeme ho práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.