Hubová polievka
150
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
huby
soľ
40
g
masť
30
g
hladká múka
1
ks
cibuľa
40
g
mrvenička
mleté čierne korenie
1
PL
petržlenová vňať
postup
Čerstvé huby očistíme a pokrájame (sušené huby namočíme na 2-3 hod. Do vlažnej vody). Pripravené huby zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do polo mäkka. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú precedíme do polievky. Pridáme postrúhanú cibuľu, mrvaničku, mleté čierne korenie a dovaríme. Nakoniec pridáme nadrobno posekanú zelenú petržlenovú vňať.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk