Pridať recept

Gulášová polievka s cipetkami

ingrediencie

450 g
hovädzia glejovka
2 strúčiky
cesnaku
2 PL
masť
1 PL
sladká mletá paprika
2 ks
cibuľa
500 g
zemiaky
250 ml
kyslá smotana
3 ks
paprika
3 ks
paradajka
1 PL
paradajkový pretlak
petržlenová vňať
štipľavá paprika
soľ

Cipetky

1 ks
vajce
60 g
polohrubá múka
1 PL
olej

postup

1.
Nakrájanú cibuľu speníme na masti, následne pridáme pokrájané mäso, cesnak a za stáleho miešania pražíme, až kým sa šťava celkom neodparí. Hrniec na chvíľku odstavíme. Pridáme papriku, osolíme, poriadne premiešame a mierne podlejeme.
 
2.
Na sporák vrátime hrniec, ktorý prikryjeme a dusíme. Najmenej trikrát necháme šťavu za častého miešania odpariť na tuk a až potom podlievame. Až potom zalejeme mäso väčším množstvom vody, pridáme očistené a nakrájané zemiaky, papriky, paradajky a na koniec aj paradajkový pretlak. Budeme variť pomaly približne 25 minút.
3.
Cesto na halušky vypracujeme z oleja, múky a vajca a lyžičkou z neho povykrajujeme halušky a budeme ich zavárať priamo do polievky. Servírujeme s kyslou smotanou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
8.10.2013 14:31 | |
+0 -0
Obrazok nezodpoveda skutocnemu vzhladu pokrmu!!!!!! Načo sem davate iba ilustracne foto ???
Podobné články
Bryndzová nátierka s cibuľou a paprikou
Paprika
Paprika je zelenina, ktorá pochádza zo strednej Ameriky, odkiaľ sa rozšírila do celého sveta. Po tom, čo sa...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...