FOTORECEPT: Slané kolieska
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
250
g
hladká múka
125
g
Hera
125
ml
kyslá smotana
štipiek
kypriaci prášok do pečiva
PLNKA
125
g
maslo
150
g
syr
50
g
nasekané vlašské orechy
vegeta
červená mletá paprika
mleté čierne korenie
postup
1.
Z múky, Hery, smotany a štipke prášku do pečiva vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 2časti a necháme v chlade stuhnúť.
2.
Orechy posekané na drobno a syr nastrúhany. Suroviny na prípravu plnky tiež zmiešame a rozdelíme na 2 časti. Každú časť cesta postupne vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika hrúbky asi 3mm. Natrieme plnkou a pomocou igelitového sáčku zrolujeme a odložíme na 24 hodín do chladničky.
3.
Potom rolády nakrájame na 3mm hrubé kolieska. Ukladáme na plech s mastným papierom. Pečieme v rúre na 180 stupňov asi 20 minút. Z tohto množstva vám vyjdu asi 2-3 plechy. Uložené v chlade vydržia až 1 mesiac.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.