Syrové tyčinky so sezamom
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
pšeničná celozrnná múka
100
g
pšeničná hladká múka
1/2
KL
soľ
50
g
maslo
50
g
parmezán
1
ks
vajce
2
PL
mlieko
1
KL
paprika
1
PL
sezamové semienka
postup
1.
Rúru predhrejeme na 180°C. Plech vystelieme papierom na pečenie. V mise zmiešame oba druhy múky so soľou, pridáme maslo a rukami spracujeme mrveničku. Primiešame parmezán.
2.
Vajce rozšľaháme s mliekom, odoberieme za 1 lyžicu a odložíme nabok. Zvyšok mlieka pridáme do múčnej zmesi a vypracujeme hladké cesto. Dosku jemne posypeme múkou a cesto krátko premiesime.
3.
Pomúčenú dosku posypeme paprikou a cesto rozvaľkáme na štvorec so stranami asi 20 cm. Štvorec potrieme odloženým mliekom s rozšľahaným vajcom a posypeme sezamovými semienkami, ktoré do cesta jemne vtlačíme.
4.
Štvorec cesta rozpolíme. Obe polovice pokrájame na 1 cm široké pásy, ktoré mierne skrútime a položíme na plech, Ich konce pritlačíme k plechu, aby sa počas pečenia neprehýbali alebo inak nedeformovali.
5.
Tyčinky pečieme v predhriatej rúre dochrumkava asi 15 minút. Vyberieme z rúry, necháme krátko vychladnúť na plechu a podávame. V uzavretej nádobe vydržia asi 5 dní.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.