Pridať recept

Citrónová polievka - Avgolemono

ingrediencie

100 g
dlhozrnná ryža
2 ks
vajce
1,5 litre
hovädzí vývar
2 ks
citrón
1 PL
voda

postup

1.
Necháme zovrieť vývar a nasypeme k nemu ryžu a povaríme ju približne 10 minút, domäkka. Vajíčka spolu s citrónovou šťavou a vodou rozšľaháme v miske dopenista. Potom prišľaháme 150 ml horúceho vývaru. Následne prilejeme aj zvyšný vývar spolu s ryžou. Ešte chvíľku budeme opatrne šľahať, až kým polievka jemne nezhustne.
 
2.
Servírujeme ju ihneď, pretože by sa pri zohrievaní zrazila. Ozdobíme ju napríklad kolieskami citróna a podávame ju spolu s kúskami bieleho chleba, ktorý opečieme na olivovom oleji.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako udržať citróny šťavnaté a svieže až 6 týždňov?
Jednoduchý trik ako predĺžiť životnosť obľúbeného citrusového ovocia a užívať si jeho sviežu chuť až niekoľko týždňov.
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...