Španielska omáčka
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
šunka
1
ks
mrkva
1
ks
cibuľa
1
ks
petržlen
3
PL
maslo
trochu
zeler
1,5
litre
mäsový vývar
1
vetvička
tymian
1
vetvička
petržlenová vňať
1
PL
hladká múka
1
ks
bobkový list
200
ml
červené víno
3
PL
paradajkový pretlak
50
g
šampiňóny
3
PL
dezertné víno madeira
soľ
postup
1.
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masle, potom pridáme na kúsky pokrájanú mrkve, zeler, petržlen a celkom dobre opražíme. Následne pridáme odrezky zo šunky, petržlenovú vňať, tymián, hladkú múku a bokový list. Dobre premiešame, opražíme a dáme do predhriatej rúry. Tento základ za občasného miešania opečieme do zlata.
2.
Z rúry vytiahneme hrniec, postupne prilejeme víno, paradajkový vývar, pokrájané huby a vývar. Osolíme a varíme aspoň 60 minút aj dlhšie. Tuk a penu zbierame počas varenia
3.
Na záver túto omáčku prepasírujeme a pri nízkej teplote ju zredukujeme približne na liter alebo aj menej. Následne ju odstavíme a ochutíme madeirou. Túto omáčku môžeme servírovať s rôznymi druhmi mäsa.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.