Slávky na víne
2
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
slávky
500
ml
suché biele víno
3
zväzky
petržlenová vňať
trochu
maslo
1
štipka
soľ
trochu
korenie
postup
1.
Maslo zohrejeme na panvici, keď začne vrieť, dolejeme víno. Mušle roztriedime - tie, ktoré sa pri zaťukaní otvoria, vyhodíme.
2.
Pridáme ich k vínu a necháme dusiť asi 5 minút za občasného potrasenia panvicou. Potom otvoríme vrchnák a tie mušle, ktoré sa neotvorili, opäť vyhodíme.
3.
Slávky scedíme, vývar ale prelejeme do iného hrnca a znovu necháme variť. Pridáme soľ, korenie a nasekanú petržlenovú vňať.
4.
Mušle potom vínovou omáčkou polejeme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.