Pridať recept

Kačacie prsia na pomarančoch

ingrediencie

4 ks
kačacie prsia
4 ks
pomaranč
200 ml
červené víno
4 PL
pomarančový džem
2 PL
olivový olej
2 PL
sherry
2 PL
škrobová múčka
1 PL
maslo
mleté biele korenie
soľ
cukor

postup

1.
Posolíme a pokoreníme kačacie prsia a vložíme ich do zohriateho oleja kožou dolu a vo vyhriatej rúre ich prudko pečieme 10 minút, ale majú zostať mierne ružové. Keď sú hotové vyberieme ich a odložíme.
 
2.
Do výpeku prilejeme víno, pridáme džem, trochu cukru a zahustíme škrobovou múčkou, ktorú sme vymiešali v troške vody a povaríme 2 minúty.
3.
Pomaranče ošúpeme a zbavíme ich aj vnútornej bielej šupky, pokrájame ich a chvíľku ich podusíme na masle a nakoniec ich pokvapkáme sherry. Hotové mäso nakrájame na plátky, prelejeme šťavou a obložíme podusenými pomarančmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pomaranče
Kúpili ste veľkú sieťku pomarančov? Tu je zopár tipov, ako ich udržať svieže a šťavnaté až mesiac
Uskladnite pomaranče tak, aby ste si ich osviežujúcu chuť mohli dopriať aj štyri týždne po ich kúpe.
Pomaranč
Video: Ako rozpoznať šťavnaté pomaranče
Viete ako vybrať tie najšťavnatejšie pomaranče bez kôstok?
Pomaranc v
Video: Ako ošúpať pomaranč
2 jednoduché spôsoby ako rýchlo olúpať pomaranč. Ide to aj bez špinavých rúk.
Nevyhadzujte pomarančovú kôru! Má mnohoraké úžasné využitia
V zimnom období sa všetci s chuťou užívame šťavnaté, sladké pomaranče. Preto tu máme zopár rád, ako...
Kačacie prsia
Kačacie prsia: Pripravte ich na nové, delikátne spôsoby
Najchutnejšou časťou kačky sú nepochybne prsia. Tie sú hlavnou hviezdou viacerých gastronomických delikates. U...
Prečo sú pomaranče balené v červených sieťkach? Je to zámerný trik výrobcov
Prečo sú pomaranče balené v červených sieťkach? Je to zámerný trik výrobcov
V obchodoch sa môžeme stretnúť s mnohými "pascami" nastraženými na nás, zákazníkov. A sú veľmi účinné...