Králik s pikantnou omáčkou
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
králik
1
PL
hladká múka
4
PL
olivový olej
tymian
šalvia
bobkový list
soľ
mleté biele korenie
Omáčka
150
g
kapary
1
ks
králičia pečeň
4
ks
čili paprička
5
ks
sardely
4
strúčiky
cesnaku
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
bobkový list
ďumbier
postup
1.
Odblaníme králika, nakrájame ho na kúsky potrieme polovicou oleja, posypeme šalviou, tymiánom, čiernym korením a soľou, obložíme bobkovými listami a necháme odležať v chladničke celú noc.
2.
Na zvyšnom oleji opečieme králika na druhý deň, posypeme múkou, premiešame, podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme pomaly domäkka asi 1 a pol hodiny.
3.
Nasekáme králičiu pečeň, sardely, cesnak, petržlenovú vňať a v oleji za stáleho miešania opekáme pomaly. Pridáme korenie, soľ, bobkový list, nastrúhaný a ošúpaný ďumbier a čili papričky. Na záver primiešame šťavu z králika a podusíme asi pol hodinu.
4.
Cez sito prelisujeme omáčku, pridáme kapary a prehrejeme. Králika prelejeme omáčkou a servírujeme so zeleninovou ryžou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.