FOTORECEPT: Zeleninové rizoto so sójovými rezancami
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
80
g
sójové rezance
240
g
ryža
2
ks
cibuľa
5
strúčikov
cesnaku
150
g
stonkový zeler
250
g
mix koreňová zelenina
4
PL
sójová omáčka
2
PL
worchesterská omáčka
1
KL
kari
2
KL
soľ
olivový olej
zeleninový bujón
postup
1.
Cibuľu nakrájame na tenké pásiky a opražíme na 1 PL olivového oleja (cca 10 min.).
2.
Medzitým dáme variť sójové rezance do 1 L vriacej vody, do ktorej sme pridali 1 celý zeleninový bujón. Rezance varíme 12 min., scedíme a jemne varechou postláčame cez sito, aby prebytočná voda odtiekla.
3.
K osmaženej cibuli pridáme na plátky nakrájaný cesnak.
4.
Po 5 min. pridáme nadrobno nakrájaný zeler.
5.
Zmes premiešame, pridáme sójovú a worchesterovú omáčku, soľ a necháme 5 min. dusiť pod pokrievkou.
6.
Potom k zmesi pridáme surovú ryžu a premiešame.
7.
Zalejeme 600 ml teplej vody, pridáme kari korenie, premiešame a necháme variť pod pokrievkou (snížime teplotu), pokým sa voda neodparí.
8.
K uvarenej ryži pridáme sójové rezance a koreňovú zeleninu (zeleninu som pridala preto nakoniec, lebo som použila sterilizovanú uvarenú mrvku a petržlen).
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.