Pridať recept

FOTORECEPT: Čokoladovo-banánová roláda

10
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajce
4 PL
cukor
4 PL
hladká múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
2 PL
kakao

Plnka

1/2 liter
mlieko
1 balíček
puding zlatý klas
1 PL
hladká múka
2 PL
cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 ks
vaječný žĺtok
100 g
palmarín
2 ks
banán

Poleva

100 g
čokoláda na varenie
100 g
palmarín

postup

Fotorecept: Čokoladovo-banánová roláda
Fotorecept: Čokoladovo-banánová roláda
Zdroj: vacica
 
1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom a potom pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva. 2/3 cesta odoberieme a do zvyšnej 1/3 cesta primiešame kakao.
Fotorecept: Čokoladovo-banánová roláda
Fotorecept: Čokoladovo-banánová roláda
Zdroj: vacica
 
2.
Najrpv vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie biele cesto, rozotrieme a potom rozotriem tmavé cesto. Pečieme pri 230 stupňoch približne 15 minút.
Fotorecept: Čokoladovo-banánová roláda
Fotorecept: Čokoladovo-banánová roláda
Zdroj: vacica
3.
Hotové cesto (ešte teplé) zrolujeme a necháme vychladnúť.
Fotorecept: Čokoladovo-banánová roláda
Fotorecept: Čokoladovo-banánová roláda
Zdroj: vacica
4.
Vychladnuté cesto potrieme džemom a na kraj položíme celé banány.
Fotorecept: Čokoladovo-banánová roláda
Fotorecept: Čokoladovo-banánová roláda
Zdroj: vacica
5.
Pomaly zrolujeme a každý záhyb poriadne pritláčame, aby nám nevznikli diery v roláde.
Fotorecept: Čokoladovo-banánová roláda
Fotorecept: Čokoladovo-banánová roláda
Zdroj: vacica
6.
Uvaríme si plnku: (do mlieka vmiešame zlatý klas, múku, cukor a varíme do zhustnutia). Vychladnutý krém vymiešame so 100 g masla.
Fotorecept: Čokoladovo-banánová roláda
Fotorecept: Čokoladovo-banánová roláda
Zdroj: vacica
7.
Pripravíme si polevu: (Palmarin a čokoládu roztopíme nad parou).
Fotorecept: Čokoladovo-banánová roláda
Fotorecept: Čokoladovo-banánová roláda
Zdroj: vacica
8.
Polevou polejeme roládu a dáme stuhnúť do chladničky na pár hodín. Dobrú chuť!
Fotorecept: Čokoladovo-banánová roláda
Fotorecept: Čokoladovo-banánová roláda
Zdroj: vacica
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Prezreté banány
7 spôsobov ako využiť prezreté banány
Využite fantastické schopnosti prezretých banánov, než ich vyhodíte!
Pridávate do ovocných smoothie banán? Toto musíte vedieť
Pridávate do ovocných smoothie banán? Toto musíte vedieť!
Nedávny výskum dospel k prekvapivému záveru. Banán v ovocnom smoothie narobí viac škody ako osohu.
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Banán
(Ne)obyčajné banány: Doprajte si ich denne!
Obyčajný banán v sebe skrýva nutričné, kozmetické a hlavne chuťové bohatstvo.
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Pri kúpe banánov sa môžeme stretnúť s rôznymi farbami. Od zelených, cez žlté až po tie s hnedými škvrnami...