Pridať recept

Jahodový koláč so želatínou

ingrediencie

Piškótový plát

400 plátkov
práškový cukor
7 ks
vajce
15 PL
voda
350 g
polohrubá múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do perníka

Plnka

7 dl
mlieko
2 balíčky
krémový prášok Zlatý klas
1 ks
Hera
1 balíček
vanilkový cukor
150 g
práškový cukor
podľa chuti
rum

Želatína

2 dl
jahodový sirup
2 balíčky
krémový prášok Zlatý klas
8 dl
voda

postup

1.
Cukor so žĺtkami vymiešame na penu. K tomu postupne za stáleho miešania pridáme vodu. Postupne primiešavame múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme pripravené cesto.
 
2.
Medzitým si z mlieka a Zlatého klasu uvaríme puding. Ten necháme vychladnúť. Heru vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Keď je puding vychladnutý, postupne ho pridáme k here, až kým nevznikne hladký, ľahký, nadýchaný krém. Môžeme ho trochu ochutiť rumom.
3.
V hrnci si zmiešame sirup s vodou, potom odoberieme 2 dl, vymiešame so Zlatým klasom a vlejeme za stáleho miešania do vriacej zmesi. Vznikne nám tak červená želatína, ktorý necháme trochu vychladnúť.
4.
Keď je piškótový plát vychladnutý, prekrojíme ho, rozotrieme naň polovicu plnky, prikryjeme druhou polovicou plátu a navrch dáme zvyšok plnky. Na plnku dáme rozpolené jahody a zalejeme ich teplou želatínou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahody
Super zdravá maškrta: Jahody zlepšujú náladu i koncentráciu
Doprajte si jahody každý deň. Vždy vás odmenia dobrou náladou.
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Piškótový korpus je jedným z tých koláčov, pri ktorých sa musíte striktne držať receptu. Pomery sú tu...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Kontaminované jahody boli dodané aj na Slovensko! Zdravotníci odporúčajú dodržiavať tieto opatrenia
Kontaminované jahody mali byť dodané aj na Slovensko! Zdravotníci odporúčajú dodržiavať tieto opatrenia
Čerstvé jahody pochádzajúce z Maroka mali byť dodané aj na územie Slovenska, konkrétne do zariadenia...
TOP
Veľkonočné suché pečivo
Ešte stíhate! Recepty na VEĽKONOČNÉ PEČIVO na jednom mieste, stačia vám tieto 4 základné cestá
Uľahčite si veľkonočné pečenie. Máme pre vás 4 základné cesta na veľkonočné drobné pečivo, z ktorého...