Zemiaková roláda s oškvarkami
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
uvarené zemiaky
250
g
múka
250
g
oškvarky
2
ks
vajce
1
ks
cibuľa
trochu
petržlenová vňať
trochu
mleté čierne korenie
trochu
soľ
1/4
liter
kyslá smotana
postup
1.
Uvarené zemiaky si nastrúhame, osolíme, pridáme vajce, múku a vypracujeme tuhé cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na asi plát s hrúbkou 0,5 cm. Cibuľu si pokrájame nadrobno a opražíme spolu s oškvarkami, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme. Necháme trochu vychladnúť.
2.
Takto pripravenú zmes natrieme na cesto a dobre zavinieme. Zemiakovú roládu nakrájame na koliečka. Poukladáme na plech, vložíme do rúry, potrieme masťou z oškvarkov a upečieme. Počas pečenia potierame kyslou smotanou. Podávame ich horúce.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.