Pridať recept

Maďarská guľášová polievka

ingrediencie

250 g
bravčové mäso
100 g
párky
300 g
zemiaky
štipiek
mletá červená paprika
250 g
paradajka
1 ks
cibuľa
50 g
údená slanina
1 liter
zeleninový vývar
trochu
rasca
trochu
majorán
2 strúčiky
cesnaku
štipiek
soľ

postup

Slaninu nakrájame na drobné kocky, opražíme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, opäť opražíme, pridáme mäso nakrájané na drobné kocky, prikryjeme a vo vlastnej šťave dusíme 15 minút. Potom pridáme mletú červenú papriku, pretlačený cesnak, rascu, zalejeme časťou vývaru a dusíme domäkka. Keď je mäso takmer mäkké, prilejeme zvyšok vývaru, pridáme paradajky nakrájané na kúsky, zemiaky nakrájané na kocky, osolíme a uvaríme domäkka. Nakoniec pridáme párok nakrájaný na kolieska, majorán a krátko povaríme. Podávame s čerstvým chlebom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
bigita
20.2.2020 11:36 | |
+2 -0
Som maďarka, a do maďarského gulyása sa nedáva párky a slanina
Podobné články
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Frankfurtské párky
Máte radi párky? Toto je spôsob, ako ich pripraviť najlepšie a navyše bezpečne!
Varenie obľúbenej raňajkovej pochúťky môže byť karcinogénne. Ako pripraviť párky najlepšie?
Varíte párky správne? Na toto dávajte pozor!
Varíte párky správne? Na toto dávajte pozor!
Párky sú veľmi obľúbené a považujú sa za rýchle a jednoduché jedlo. V skutočnosti však nie je také...
Ako spoznáte dobré klobásy? Odborníčka upozorňuje na dôležitú vec, toto je ona!
Ako spoznáte dobré párky? Odborníčka upozorňuje na dôležitú vec, toto je ona!
Aj vy občas po nich v obchode siahnete? Názory na tento výrobok sa rozchádzajú. Pre niektorých sú základom,...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...