Kysnuté knedle
18
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hrubá múka
soľ
2
ks
vajce
6
dl
mlieko
2
ks
žemľa
Kvások
trochu
mlieko
1
KL
cukor
30
g
droždie
postup
1.
Kvások si pripravíme tak, že trocha vlažného mlieka zmiešame s rozmrveným droždím a cukrom a necháme nakysnúť. Do misy dáme múku, soľ, vajcia, kvások, vlažné mlieko (alebo vodu) a varechou vypracujeme cesto, až kým nie je hladké, lesklé a nelepí sa na varechu. Potom jemno primiešame na kocky pokrájané deň staré žemle. Vypracované cesto prikryjeme obrusom a na teplom mieste necháme kysnúť asi 2 hodiny.
2.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti, ktoré vytvarujeme na podlhovasté šišky a necháme ďalších 20 minút kysnúť. Do väčšej nádoby dáme dostatočne veľké množstvo osolenej vody. Keď voda vrie, vložíme do nej knedle, prikryjeme, nech voda znova zovrie a varíme asi 18 minút. Počas varenia nedvíhame prikrývku.
3.
Uvarené knedle vyberieme, popicháme vidličkou a potom nakrájame niťou alebo krájačom na knedle. Aby sa knedle pri varení neprichytili na dno, podoberieme ich pred zakrytím varechou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.