Špenát na smotane
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
čerstvý špenát
200
ml
kyslá smotana
2
PL
maslo
2
PL
olivový olej
4
strúčiky
cesnaku
2
PL
píniové jadierka
1
ks
citrón
2
ks
cibuľa
soľ
mleté biele korenie
muškátový kvet
postup
1.
Do posolenej vriacej vody vložíme špenát a povaríme ho 3 minúty, precedíme a necháme odkvapkať a pokrájame.
2.
Na oleji a polovičke masle speníme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme špenát a dusíme 10 minút. Posolíme, pokoreníme a dochutíme citrónovou šťavou a muškátovým kvetom. Primiešame smotanu a pomaly prehrejeme.
3.
Píniové jadierka opražíme na zvyšnom masle, pridáme ich do špenátu a dobre premiešame. Môžeme servírovať ako prílohu k pečenému mäsu alebo ku krevetám.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.