FOTORECEPT: Roládová mini torta s jahodami
8
porcií
38
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
4
PL
kryštálový cukor
4
PL
múka polohrubá
1
PL
citrónová šťava
trochu
citrónová kôra
500
g
tvaroh jemný mäkký
podľa chuti
Nutella
200
g
smotana kyslá 16
1
balíček
vanilkový cukor
2
PL
práškový cukor
podľa chuti
jahody čerstvé
postup
1.
Vyšľaháme sneh a vymiešame žĺtky s cukrom do penista a pridáme šťavu z citróna. V preosiatej múke, rozmiešame citrónovú kôru a dáme do žĺtkovej masy.
3.
Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme na 180 °C 10-15 minút ...(niekedy stačí tých 10 minút)
4.
Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku.
5.
Z upečeného plátu odrežeme kruh (podľa veľkosti formy, formu som použila s priemerom 20x6 cm)
6.
Zvyšok cesta zavinieme do vlhkej utierky (ešte teplé a spolu s papierom) ako roládu.
7.
Spravíme si plnku, tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.
8.
Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, dáme dole papier a natrieme nutellou.
9.
Roládu opäť zavinieme a dáme stuhnúť do chladničky (ja som nedala a potom sa mi zle krájala, nutela troška vytekala von)
10.
Formu vystelieme potravinárskou fóliou a poukladáme striedavo jahody (prekrojené) a pokrájanú roládu.
12.
A nakoniec priložíme vykrojenú okrúhlu časť cesta a dáme stuhnúť do chladničky, aspoň na 2 hod.
13.
Vyklopíme z formy, odstraníme fóliu. A ľubovoľne ozdobíme. My sme nakrájali ešte zvyšnú roládu a takto ozdobili.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.