Zapekaný karfiol so syrom
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
karfiol
100
g
Niva
150
g
anglická slanina
150
ml
smotana
150
ml
mlieko
2
PL
maslo
1
PL
hladká múka
1
KL
francúzska horčica
muškátový orech
soľ
čierne korenie
olej na vymastenie
pažitka
postup
1.
Umyjeme karfiol, rozoberieme na ružičky a dáme ho povariť na 5 minút do osolenej vody.
2.
Maslo rozpustíme, primiešame hladkú múku a vytvoríme zápražku, ktorú zalejeme smotanou a mliekom. Primiešame horčicu, ochutíme muškátovým orieškom, korením, soľou a pridáme postrúhanú nivu. Za stáleho miešania necháme syr rozpustiť.
3.
Zlejeme karfiol, necháme odkvapkať a dáme ho do vymasteného pekáča. Na karfiol rozložíme vrstvu anglickej slaniny a všetko zalejeme pripraveným syrovým bešamelom. Dáme do rúry a zapekáme pri teplote 180°C približne 20 minút. Na záver posypeme pažítkou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.