Pridať recept

Zemiakovo - kapustový koláč

ingrediencie

1 ks
malá kapusta
400 g
zemiaky
5 PL
hladká múka
60 g
maslo
soľ
200 ml
mlieko
korenie
petržlen
1 ks
kyslá smotana
1 strúčik
cesnaku

postup

1.
V hrnci roztopíme maslo a pridáme múku. Jemne opražíme, prilejeme mlieko a premiešavame. Postupne pridávame kyslú smotanu, soľ cesnak a petržlen.
 
2.
Očistené zemiaky nakrájame na plátky a očistenú kapustu prepolíme. Do formy nalejeme trochu zmesi, ukladáme plátky zemiakov a kapusty. Potom opäť zalejeme zmesou. Takto postupujeme až dokým nenaplníme celú formu. Koláč pečieme približne pol hodiny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
24.9.2013 23:28 | |
+0 -0
10 ks malej kapusty? Ako to mám chápať? 10 listov, alebo ? ;)
dobruchut.sk
25.9.2013 09:05 | |
+0 -0
opravene, 1 kus kapusty
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...