Pridať recept

Pikantná rolka

ingrediencie

1,5 kg
bravčové pliecko
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
150 g
šunka
150 g
plátkový syr
1 ks
párky
4 PL
hrášok
2 ks
kápia
100 g
šampiňóny
trochu
olej
trochu
grilovacie korenie

postup

1.
Mäso zbavíme tuku a upravíme na väčší plát. Ten vyklepeme, osolíme, okoreníme a na plát poukladáme plátky šunky a syra. Posypeme sterilizovaným hráškom, pokrájanými kapiami a šampiňónmi. Do stredu rolky dáme párok. Mäso zvinieme a previažeme niťou. Vrch rolky potrieme olejom a grilovacím korením.
 
2.
Rolku dáme do vymasteného pekáča, zakryjeme alobalom a pečieme asi tak 80 až 90 minút. Občas polejeme výpekom. Ideálne je k rolke podávať zemiakovú kašu, hranolky alebo ryžu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...