Pridať recept

Jablková štrúdla s orechmi

ingrediencie

Cesto

300 g
hladká múka
1 ks
kyslá smotana
250 g
maslo

Plnka

1 kg
jablko
80 g
maslo
100 g
práškový cukor
4 balíčky
vanilínový cukor
škoricový cukor
200 g
mleté orechy
1 ks
bielok
50 g
krupicový cukor

Na potretie

maslo

postup

1.
Z múky, kyslej smotany a masla si urobíme cesto, ktoré na 15 minút odložíme do chladničky. Potom cesto rozdelíme na dve časti, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme. Obe časti cesta posypeme dvomi lyžicami pomletých orechov.
 
2.
Pridáme jablkovo-orechovú plnku, ktorú pokvapkáme zvyšným rozpusteným maslom a zvinieme. Vrch aj okraje cesta potrieme rozpusteným maslom a dáme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme.
3.
Plnka: Očistené jablká pokrájame na tenké pláty a podusíme na panvici s 40 g masla. Pridáme práškový, vanilínový a škoricový cukor, premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť. Nakoniec k jablkám pridáme zvyšné pomleté orechy, vyšľahaný sneh z bielka a krupicového cukru a spolu premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať