Pridať recept

Žemľovka pod snehom

ingrediencie

350 g
jablko
150 g
kryštálový cukor
100 g
práškový cukor
1 ks
mäkký tvaroh
3 ks
vajce
1 hrsť
hrozienka
1 ks
vianočka
500 ml
mlieko
100 g
maslo
trochu
škorica

postup

1.
Tvaroh rozmiešame s práškovým cukrom, jedným žĺtkom a hrozienkami, ktoré sme prepláchli teplou vodou.
 
2.
Ošúpeme jablká a nakrájame na plátky a zmiešame ich so škoricou a 50 g kryštálového cukru. Vianočku pokrájame na plátky a namočíme do mlieka, v ktorom sme vymiešali dva žĺtky.
3.
Na dno zapekacej misky, ktorá je vymastená maslom rozložíme plátky vianočky, pokryjeme tvarohom a na tvaroh rozložíme ďalšie plátky vianočky. Pokračujeme nastrúhanými jablkami a končíme ďalšou vrstvou vianočky. Na ne rozložíme vločky masla a dáme na 30 minút piecť do predhriatej rúry.
4.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, po častiach pridáme zbytok cukru a nanesieme ho na vrch žemľovky. Vrátime ešte na 7 minút do rúry zapiecť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Slávnostné žemľovky
3 slávnostné žemľovky (nielen) na sviatočný deň
Skutočne výnimočné žemľovky, ktoré rozhodne musíte vyskúšať.
Jahodový zákusok
Svieže dezerty, zákusky a koláče z jahôd a tvarohu, ktoré zbožňujeme
Desať fantastických inšpirácií z tvarohu a jahôd.
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...