Zapekané bravčové rezne
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
bravčové stehno
100
g
šunka
200
g
tvrdý syr
200
g
šampiňóny
trochu
olej
200
ml
kyslá smotana
1
ks
cibuľa
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
postup
Umyté osušené mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatom oleji. Vo výpeku opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme očistené šampiňóny nakrájané na plátky a dusíme domäkka. Opečené rezne poukladáme na pekáč, na každý rezeň dáme upečené šampiňóny, prikryjeme plátkami šunky a tenkými plátkami syra. Takto upravené rezne zalejeme smotanou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 5-10 minút. Podávame s varenými zemiakmi poliatymi slaným maslom a posypanými posekanou vňaťou.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.