Pridať recept

Bravčové stehno na paprike

ingrediencie

600 g
bravčové stehno
trochu
olej
2 ks
cibuľa
150 ml
biely jogurt
2 PL
hladká múka
400 ml
zeleninový vývar
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 PL
mletá červená paprika

postup

Bravčové mäso umyjeme, osušíme a zo všetkých strán opečieme na rozohriatom oleji. Vyberieme a vo výpeku opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame, vložíme mäso, podlejeme vývarom, prikryjeme a dusíme domäkka. Počas dusenia mäso občas obraciame a podlejeme vývarom. Mäkké mäso vyberieme a nakrájame na plátky. Šťavu zahustíme svetlou zápražkou, pridáme biely jogurt a za občasného premiešania varíme asi 15 minút. Podávame s haluškami.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
TOP
Bravčové kocky na šťave
Recepty na prípravu bravčového stehna: Tak mäkké a chutné mäsko ste ešte nejedli! Výborné a jednoduché!
Čo dnes variť? Zozbierali sme pre vás recepty z bravčového stehna, ktoré u nás hľadáte najčastejšie. Sú...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...