Pridať recept

Bravčové mäso dusené v mrkve

ingrediencie

400 g
bravčové pliecko
trochu
olej
400 g
mrkva
200 g
hrachový struk
20 g
maslo
20 g
hladká múka
100 ml
mlieko
1 KL
cukor
1 KL
sušená bazalka
trochu
petržlenová vňať
300 ml
zeleninový vývar
štipiek
soľ
1 KL
mletá červená paprika
podľa chuti
citrónová šťava

postup

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky. Na rozohriatom oleji opečieme, osolíme, podlejeme vývarom a prikryté dusíme do polomäkka. K polomäkkému mäsu pridáme očistenú mrkvu nakrájanú na kolieska, hrachové struky, posypeme bazalkou, korením a dusíme domäkka. Z masla a múky a papriky urobíme zápražku, vlejeme do mäsa spolu s mliekom, pridáme cukor a varíme 15 minút. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou a posypeme posekanou vňaťou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...