Pridať recept

Údená krkovička s kyslou kapustou

ingrediencie

800 g
údená krkovička

Prívarok

500 g
kyslá kapusta
1 ks
cibuľa
trochu
olej
2 PL
hladká múka
1 PL
cukor
200 ml
mäsový vývar
100 ml
sladká smotana

postup

1.
Mäso umyjeme, zabalíme do alobalu, dáme do pekáča a vo vyhriatej rúre pečieme 60 minút. Zabalené necháme čiastočne vychladnút a potom ho nakrájame na plátky. Podávame s kapustovým prívarkom a knedľou.
 
2.
Prívarok: Cibuľu nakrájanú nadrobno opražíme na oleji spolu s cukrom, pridáme jemne nakrájanú kapustu, podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Poprášime hladkou múkou, zalejeme smotanou, premiešame a pri miernej teplote varíme 10 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krkovička na nedeľu 5x inak
Nedeľná krkovička na 5 spôsobov
Rozmýšľate, čo urobiť s pekným rezom krkovičky?
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...