Bravčové mäso na hubách
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
bravčové stehno
trochu
olej
30
g
anglická slanina
1
ks
citrón
1
KL
kryštálový cukor
150
ml
červené víno
40
g
čerstvé huby
2
PL
paradajkový pretlak
2
PL
hladká múka
2
ks
celé nové korenie
štipiek
soľ
postup
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Osolíme, obalíme v hladkej múke, na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán. Mäso vyberieme a vo výpeku rozškvaríme slaninku nakrájanú na kocky, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a spolu opražíme. Potom ešte pridáme paradajkový pretlak, citrónovú šťavu, huby nakrájané na plátky, korenie, víno, cukor, soľ, trocha vody a prikryté dusíme 10 minút. Potom vložíme mäso a prikryté dusíme domäkka. Podávame so zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.