Pridať recept

Torta s marhuľovým krémom

ingrediencie

120 g
maslo
200 g
kryštálový cukor
5 ks
vajce
80 g
olúpané mandle
100 g
hrubá múka
maslo a hrubá múka na vymastenie a vysypanie formy

Citrónová poleva

100 g
práškový cukor
1 KL
voda
3 ČL
citrónová šťava

Plnka

280 g
maslo
240 g
práškový cukor
60 g
olúpané mandle
trochu
rum
zavárané marhule

postup

1.
Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do peny. Pridáme sparené a zomleté mandle. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov a múku. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme pomaly v mierne teplej rúre. Po vychladnutí tortu rozrežeme a naplníme plnkou. Povrch polejeme citrónovou polevou a ozdobíme sušenými marhuľami.
 
2.
Plnka: Maslo a cukor vymiešame do peny, pridáme olúpané posekané mandle, rum a rozpučené marhule.
3.
Citrónová poleva: Cukor, vodu a šťavu vymiešame dohladka. Ak je hustá, pridáme citrónovú šťavu, ak je riedka pridáme cukor.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Karamelový cheesecake
Fantastický karamelový cheesecake
Tri vynikajúce vrstvy tvoria tento výborný zákusok: chrumkavý korpus z čokoládových sušienok, jemný krém...
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.