Torta s marhuľovým krémom
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
120
g
maslo
200
g
kryštálový cukor
5
ks
vajce
80
g
olúpané mandle
100
g
hrubá múka
maslo a hrubá múka na vymastenie a vysypanie formy
Citrónová poleva
100
g
práškový cukor
1
KL
voda
3
ČL
citrónová šťava
Plnka
280
g
maslo
240
g
práškový cukor
60
g
olúpané mandle
trochu
rum
zavárané marhule
postup
1.
Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do peny. Pridáme sparené a zomleté mandle. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov a múku. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme pomaly v mierne teplej rúre. Po vychladnutí tortu rozrežeme a naplníme plnkou. Povrch polejeme citrónovou polevou a ozdobíme sušenými marhuľami.
2.
Plnka: Maslo a cukor vymiešame do peny, pridáme olúpané posekané mandle, rum a rozpučené marhule.
3.
Citrónová poleva: Cukor, vodu a šťavu vymiešame dohladka. Ak je hustá, pridáme citrónovú šťavu, ak je riedka pridáme cukor.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.