Plnený moriak po francúzsky
10
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
moriak
200
g
ryža
50
g
orechy
50
g
hrozienka
50
g
sušené slivky
100
g
kuracia pečeň
100
g
maslo
1
ČL
mletá škorica
soľ
olej
postup
1.
Moriaka zvnútra aj zvonku osolíme a necháme odležať. Počas toho si uvaríme ryžu v osolenej vode. Sparené hrozienka, nadrobno nakrájané slivky, podrvené orechy a nadrobno nakrájanú pečeň orestujeme na masle, pridáme škoricu a zmiešame spolu s ryžou.
2.
Naplníme moriaka a zašijeme. Moriaka a aj plech potrieme olejom, podlejem vodou a pečieme 2,5 až 3 hodiny pri 200 stupňoch Celzia.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.