Slovenská zemiaková polievka s klobásou
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
zemiaky
100
g
klobása
40
g
masť
400
ml
mlieko
40
g
hladká múka
sušené hríby
bobkový list
ocot
soľ
majorán
postup
1.
Z múky a 2/3 masti pripravíme bledú zápražku. Zalejeme ju vodou a mliekom. Osolíme, rozmiešame a dáme variť.
2.
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, bobkový list, majorán, sušené hríby, prevarený ocot a uvaríme do mäkka.
3.
Nakoniec pridáme nakrájanú a na zvyšku masti opečenú klobásu. Chvíľu povaríme a odstavíme z plameňa.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.