Mangová pena
6
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
mango
100
ml
biele víno
1
PL
med
citrónová šťava
citrónová kôra
pomarančová šťava
2
ks
vaječný bielok
2
PL
krupicový cukor
postup
1.
Ošúpané mango bez kôstok rozmixujeme na pyré. V hrnci necháme zovrieť med, víno, pomarančovú šťavu, kôru a šťavu z citróna. Zmes varíme prudko až kým sa neodparí približne na tri lyžice. Po vychladnutí vmiešame mangové pyré.
2.
Vaječné bielky vyšľaháme do polotuha a počas šľahania pridávame cukor. Vmiešame ho do mangového pyré. Podávame so šľahačkou a s posypanými pistáciami alebo orechmi.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.