Úhor na tokijský spôsob
4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
úhor
2
ČL
sójová omáčka
3
ČL
saké
3
ČL
cukor
1/4
ČL
japonské korenie
ryža
postup
Japonský recept na chutnú parenú a pečenú rybu.
1.
Úhory nakrájame na pravidelné kúsky. Na pare varíme mäso 15-20 minút s občasným otočením, aby sa neprilepilo. Sójovú omáčku, saké a cukor dobre premiešame.
2.
Potom preložíme úhory na rošt a pečieme 5-10 minút, počas pečenia potierame úhory saké omáčkou.
3.
Upečené úhory poukladáme na uvarenú ryžu. Pri podávaní posypeme japonským korením sanšó alebo pikantnou paprikou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.