Pirohy plnené bryndzou
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
polohrubá múka
1
ks
vajce
soľ
voda
70
g
údená slanina
1
ks
cibuľa
pažitka
Plnka
4
ks
zemiaky
200
g
bryndza
kôpor
1
PL
kyslá smotana
postup
1.
Zmiešame múku, vajce, soľ a vodu, vypracujeme cesto, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho kolieska.
2.
Na každé koliesko dáme trocha plnky, cesto preložíme napoly, okraje popritláčame a pirohy uvaríme v osolenej vode.
3.
Údenú slaninu pokrájame na kocky a rozpražíme spolu s pokrájanou cibuľou. Uvarené pirohy pokvapkáme vyškvarenou masťou, posypeme slaninkou, cibuľou a pažítkou.
4.
Plnka: Uvaríme zemiaky v šupke, ošúpeme a pretrieme cez sito. Pridáme bryndzu, kôpor, kyslú smotanu a všetko spolu vymiešame.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.