Sikulský guláš
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
bravčový bôčik
1
ks
bravčová nožička
trochu
soľ
80
g
cibuľa
60
g
masť
trochu
červená paprika
trochu
rasca
1
strúčik
cesnaku
400
g
kyslá kapusta
1/2
dl
kyslá smotana
15
g
hladká múka
1
ks
citrón
postup
1.
Mäso umyjeme a pokrájame na menšie kúsky, nožičku presekneme po dĺžke a ešte napoly. Nadrobno pokrájanú cibuľu upražime na masti do ružova, pridáme papriku, rascu, rozotretý cesnak a podlejeme vodou.
2.
Potom pridáme posekanú nožičku, posolíme prikryjeme a dusíme. Neskoršie pridáme posolené mäso, dusíme asi pol hodiny a podľa potreby podlejeme vodou. Nakoniec pridáme kyslú kapustu a dusíme pod pokrývkou, kým mäso a kapusta nezmäknú.
3.
Potom vlejeme do guľáša smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku, pomiešame, necháme povrieť a podľa chuti pridáme soli a citrónovej šťavy. Podávame s chlebom alebo žemľovými knedľami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.