Pridať recept

Pečené teľacie karé s ľadvinkou

ingrediencie

1 kg
teľacie karé s ľadvinkou
štipiek
soľ
štipiek
mleté biele korenie
1 PL
horičica
trochu
olej
300 ml
zeleninový vývar

Plnka

3 ks
rožok
200 ml
mlieko
2 ks
vajce
1 ks
cibuľa
100 g
prerastená slanina
štipiek
tymian
štipiek
mleté biele korenie
štipiek
soľ
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Mäso vykostíme, umyjeme, osušíme, na niekoľkých miestach narežeme a rozklepeme na väčší plát. Osolíme, okoreníme, natrieme horčicou, časťou plnky, zvinieme do rolády a pevne zviažeme niťou. Na rozohriatom oleji opražíme z oboch strán, podlejeme zeleninovým vývarom, posypeme rozmarínom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 60 minút. Upečené mäso odkryjeme, vložíme zvyšnú plnku a spolu s mäsom upečieme do červena. Nakrájame na plátky, polejeme šťavou a podávame.
 
2.
Plnka: Rožky z predošlého dňa nakrájame na kocky a sparíme vriacim mliekom. Slaninu nakrájame na drobné kocky, rozškvaríme, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a opražíme dohneda. Pridáme k spareným rožkom spolu so žĺtkami, osolíme, okoreníme, posypeme tymianom, posekanou vňaťou a dobre premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať