Pečené teľacie karé s ľadvinkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
teľacie karé s ľadvinkou
štipiek
soľ
štipiek
mleté biele korenie
1
PL
horičica
trochu
olej
300
ml
zeleninový vývar
Plnka
3
ks
rožok
200
ml
mlieko
2
ks
vajce
1
ks
cibuľa
100
g
prerastená slanina
štipiek
tymian
štipiek
mleté biele korenie
štipiek
soľ
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Mäso vykostíme, umyjeme, osušíme, na niekoľkých miestach narežeme a rozklepeme na väčší plát. Osolíme, okoreníme, natrieme horčicou, časťou plnky, zvinieme do rolády a pevne zviažeme niťou. Na rozohriatom oleji opražíme z oboch strán, podlejeme zeleninovým vývarom, posypeme rozmarínom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 60 minút. Upečené mäso odkryjeme, vložíme zvyšnú plnku a spolu s mäsom upečieme do červena. Nakrájame na plátky, polejeme šťavou a podávame.
2.
Plnka: Rožky z predošlého dňa nakrájame na kocky a sparíme vriacim mliekom. Slaninu nakrájame na drobné kocky, rozškvaríme, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a opražíme dohneda. Pridáme k spareným rožkom spolu so žĺtkami, osolíme, okoreníme, posypeme tymianom, posekanou vňaťou a dobre premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.