Čokoládová torta s čokoládovou plnkou
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
120
g
maslo
120
g
práškový cukor
5
ks
vaječný žĺtok
120
g
čokoláda alebo 40 g kakao
trochu
citrónová kôra
1
balíček
vanilkový cukor
6
ks
vaječný bielok
150
g
hrubá múka
20
g
maslo na vymastenie
20
g
hrubá múka na vysypanie formy
Čokoládová plnka
150
g
maslo
150
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1
ks
vaječný žĺtok
30
g
čokoláda alebo 10 g kakao
postup
1.
Maslo vymiešame s cukrom, žĺtkami, postrúhanou citrónovou kôrou, vanilkovým cukrom. Zmes miešame pol hodinu. Potom pridáme múku a vyšľahaný sneh z bielkov. Takto pripravené cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme v mierne vyhriatej rúre.
2.
Po vychladnutí tortu rozrežeme, naplníme plnkou, spojíme a polejem čokoládovou polevou.
3.
Čokoládová plnka: Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme žĺtok a zmäknutú čokoládu alebo kakao.
4.
Čokoládová poleva: Zmäknutú čokoládu vymiešame s maslom, kým nevznikne hladký krém. Ak je poleva hustá, rozriedime ju vodou. Takto pripravenú polevu natrieme na upečenú tortu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.