Ryžový nákyp s tvarohom a hruškami
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
ryža
8
dl
mlieko
3
PL
kryštálový cukor
1
ks
vajce
soľ
Plnka
1
ks
tvaroh
5
ks
hrušky
hrozienka
1
ks
vajce
2
PL
kryštálový cukor
1
PL
škorica
4
ks
vajce
100
g
maslo
1/2
ks
vanilkový puding
postup
1.
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, dáme do hrnca variť s mliekom, štipkou soli, 1 vanilkovým cukrom a 3 PL kryštálového cukru. Počas varenie miešame, aby neprihorela.
2.
Po uvarení necháme vychladnúť a potom primiešame nastrúhané hrušky, tvaroh, kryštálový cukor, vanilkový cukor, škoricu, žĺtky, hrozienka, roztopené maslo, pol sáčku vanilkového pudingu a sneh z bielkov.
3.
Formu na pečenie vymastíme maslom, ja som nemala strúhanku, tak som ju vysypala podrvenými corn flakeskami.
4.
Dáme piecť do rúry a pečieme cca 20 min. Podávame poliate šťavou z hruškového kompótu, alebo javorovým sirupom
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.