Pridať recept

Tvarohová torta s ovocím

ingrediencie

500 g
čerstvé ovocie
150 g
kryštálový cukor
700 ml
mlieko
1 kg
tvaroh
1 balíček
prášková želatína
1 balíček
okrúhle piškóty

postup

1.
Želatínu rozpustíme v 50 ml studeného mlieka a necháme ju tu asi na 10 minút napučať. V mixéri rozmixujeme na jemný krém tvaroh, cukor aj so zvyšným mliekom.
 
2.
Piškóty tesne vedľa seba navrstvíme na dno tortovej formy, na ne uložíme polovičné množstvo nakrájaného ovocia a pokvapkáme ho troškou šťavy alebo sirupu.
3.
Na miernom plameni napučíme želatínu, až kým sa celkom nerozpustí. Následne k nej vmiešame 2 lyžice tvarohového krému a všetko dobre rozmiešame. Všetku želatínu primiešame do zvyšku tvarohového krému. Polovičku krému navrstvíme na ovocie, rozložíme druhú polovicu piškót a ovocia a prelejeme aj zvyškom tvarohového krému.
4.
Takto pripravenú tortu dáme na minimálne 2 hodiny odležať do chladničky, ale najlepšie je na celú noc.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať