Fazuľa zapekaná so šunkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
zelená fazuľka
25
g
údená prerastená slanina
120
g
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
100
g
šunka
petržlenová vňať
10
g
slnečnicový olej
200
g
kyslá smotana
1
ks
vajce
50
g
parmezán
mleté čierne korenie
štipľavá paprika
soľ
postup
1.
Fazuľku zbavíme vlákien, umyjeme, pokrájame na drobné kúsky a uvaríme v horúcej osolenej vode asi 20-25 minút. Slaninu pokrájame, čiastočne vytopíme a speníme na nej očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno. Pridáme cesnak rozotretý so soľou, šunku pokrájanú na drobné kocky, petržlenovú vňať pokrájanú nadrobno, fazuľku a všetko premiešame.
2.
Misku z ohňovzdorného skla alebo zapekaciu nádobu vymastenú olejom naplníme pripravenou zmesou. Kyslú smotanu rozmiešame s vajcom a s polovicou postrúhaného parmezánu, okoreníme, dáme štipku štipľavej papriky a zmes zalejeme.
3.
Druhú polovicu syra postrúhame navrch a pečieme v rozohriatej rúre asi 20 minút. Podávame teplé s chlebom alebo s uvarenými zemiakmi.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.