Minestrone s parmezánom
4
porcie
125
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
suchá biela fazuľa
2
PL
olivový olej
2
stonky
stopkový zeler, nakrájaný nadrobno
2
ks
mrkva
1
ks
cibuľa
1
konzerva
olúpané a pokrájané rajčiaky
750
ml
kurací alebo zeleninový vývar
soľ
mleté čierne korenie
60
g
drobnejšia cestovina
4
PL
petržlenová vňať
25
g
nastrúhaný parmezán
postup
1.
Fazuľu nasypeme do misy, zalejeme studenou vodou a necháme namočenú aspoň 6 hodín alebo celú noc.
2.
Fazuľu scedíme, dáme do väčšieho hrnca, zalejeme studenou vodou a prudko uvedieme do varu. Ak sa začne na vrchu tvoriť pena, odoberieme ju. Varíme 10 minút, potom plameň zmiernime na minimum, hrniec zakryjeme a fazuľu varíme 1 hodinu, kým nie je mäkká. Dôkladne scedíme a odložíme nabok.
3.
Hrniec vypláchneme, osušíme a pomaly v ňom rozohrejeme olej. Pridáme zeler, mrkvu, cibuľu a za občasného miešania pražíme 5 minút, aby zelenina zmäkla. Pridáme fazuľu, rajčiaky aj so šťavou, vývar a podľa vlastnej chuti osolíme a okoreníme. Premiešame a uvedieme do varu. Potom zakryjeme a pomaly varíme 20 minút.
4.
Vsypeme cestoviny a pomaly varíme ešte 10-15 minút, aby zostali al dente. Pridáme petržlenovú vňať a parmezán. Premiešame a dochutíme. Polievku podávame horúcu, môžeme ešte posypať parmezánom alebo petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.