FOTORECEPT: Vyprážané kelové listy
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kel
150
g
syr
2
ks
vaječný bielok
3
ks
vajce
hladká múka
strúhanka
soľ
olej
postup
1.
Umyté kelové listy dáme na 3-5 minút do vriacej vody, vyberieme ich do sitka a necháme odkvapkať a vychladnúť.
2.
Zatiaľ si pripravíme suroviny na obaľovanie. Keď sú listy už vychladnuté odrežeme hrubé hlúbiky a natrieme listy bielkom. Postrúhame si syr, ktorý buď môžete dávať do stredu listu alebo medzi vrstvy.
3.
Dávame 2-3 vrstvy kelových listov na seba. Listy obalíme v trojobale, čiže múka, posolené a okorenení vajíčka a strúhanka. Kelové listy nakoniec pomaly vypražíme na rozohriatom oleji. Podávame so zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.