Študentská syrová polievka
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
PL
maslo
1
PL
hladká múka
1
liter
voda
50
g
tavený syr
1
kocka
zeleninový bujón
podľa chuti
vegeta
štipiek
soľ
50
g
tvrdý syr
2
plátky
chlieb
postup
1.
Z masla a hladkej múky si pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju horúcou vodou a rozmiešame. Pridáme tavený syr, kocku bujónu a varíme do roztopenia syra. Dochutíme vegetou, osolíme a ozdobíme nastrúhaným syrom a opečenými krutónmi (chlieb nakrájame na malé kocky a opražíme na panvici).
2.
TIP: Namiesto taveného syra môžeme použiť camembert alebo nivu. Polievka bude jemnejšia ak do nej pridáme smotanu a muškátový oriešok.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.