Pridať recept

Študentská syrová polievka

ingrediencie

1 PL
maslo
1 PL
hladká múka
1 liter
voda
50 g
tavený syr
1 kocka
zeleninový bujón
podľa chuti
vegeta
štipiek
soľ
50 g
tvrdý syr
2 plátky
chlieb

postup

1.
Z masla a hladkej múky si pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju horúcou vodou a rozmiešame. Pridáme tavený syr, kocku bujónu a varíme do roztopenia syra. Dochutíme vegetou, osolíme a ozdobíme nastrúhaným syrom a opečenými krutónmi (chlieb nakrájame na malé kocky a opražíme na panvici).
 
2.
TIP: Namiesto taveného syra môžeme použiť camembert alebo nivu. Polievka bude jemnejšia ak do nej pridáme smotanu a muškátový oriešok.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ricotta Cheese
Taliansky jemný krémový syr - Ricotta!
Ricottu radíme medzi krémové syry, ktoré sa vyrábajú z tepelne ošetrenej sladkej syrovátky. Konzistenciou...
Nakladaný hermelín s bylinkami
Tento recept je náš rodinný poklad: Lepší nakladaný hermelín ste nejedli!
Známy syr s bielou plesňou dokážete veľmi ľahko ochutiť svojimi obľúbenými príchuťami pomocou jednoduchého...
8 rýchlych tipov na zapekanie
8 rýchlych tipov na zapekanie: Chrumkavé bleskovky z jedného plechu!
Hľadáte recept, ktorý je nenáročný a potešíte ním celú rodinu? Inšpirujte sa niekoľkými obľúbenými...
Čokoládové fondue
S fondue za jedným stolom!
Už vám chýbajú letné pikniky s priateľmi v parku alebo grilovačky na záhrade Vášho domu? Užiť si dobré...
Chunks of cheddar cheese on plate
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov...
Vyprážaný čili hermelín
Vyprážaný čili hermelín: Delikátna odmena po ťažkom dni v práci
Príjemne pikantná variácia na klasickú vyprážanú pochúťku.